Voor wie?

Leerkrachten en directies

De leer-kracht geraakt overspoeld.

 

Het systeem vraagt en verwacht implementatie van de 21e eeuwse vaardigheden en voert grote hervormingen door. Daarbij komt dat digitalisering en hybride leren de norm zijn geworden door de Coronacrisis. De pandemie zelf helpt ook al niet in stressreductie. 

Het systeem heeft nood aan personen die sterk blijven staan. De surfer op de golven. De rots in de branding.

Hoe blijf jij staan in deze storm?

KIJK! organiseert de mentale workoutreeks Krachtig voor je klas’. In vijf sessies van twee uur gaan we in kleine groepjes (max 6 deelnemers) op zoek naar jouw 'waarom', jouw passie en missie, naar jouw krachten en talenten. We nemen motivatie onder de loep en we trainen het sterk denken, zodat je kunt blijven staan in de storm.

We hanteren verschillende tools, zoals kerntalenten, niveau’s van bewustzijn, mindfulness, visualisaties, abc-model, voice dialogue.

Voor deze workout werden we geïnspireerd door onder meer Maarten Vansteenkiste, Carol Dweck, Lieve Swinnen, Berthold Günster, Daniel Ofman. 

Dit zeggen leerkrachten en directies na een workout:

"Ik heb nog nooit een cursus gevolgd met zoveel positief effect op mezelf en de leerlingen."

"Eens niet de 'dokter', maar de 'patiënt' te kunnen zijn doet heel veel deugd."

"Door de workout heb ik een aantal inzichten verworven en tools die ik eigenlijk wel wist, maar door de gerichte vraagstellingen kwam de boodschap binnen. Ik heb zo bepaalde problemen waar ik mee worstelde kunnen loslaten."

"Door te investeren in de leerkrachten, geven we leerlingen nu meer wat ze nodig hebben."

"Het is goed dat ook leerkrachten de kans krijgen om gehoord en gezien te worden en even uit hun rol van 'zorgende' te kunnen stappen."

pexels-rudolf-kirchner-1229838.jpg
 
 
pexels-rudolf-kirchner-1229841.jpg
Studenten secundair en hoger onderwijs

Wil je graag doelgericht aan de slag met jouw talenten, maar ben je even de weg kwijt?

‘Ik heb er helemaal geen zin in. Ben het zo beu.’ ‘Het is toch allemaal nutteloos.’ ‘De zetel is zoveel zachter dan mijn bureaustoel.’ ‘Ik weet echt niet hoe ik eraan moet beginnen.’

Heb je veel dromen en wensen, maar zie je door de bomen het bos niet meer?

‘Wat zal ik gaan doen: talen, wiskunde, vrijetijdswetenschappen, of zal ik mijn oogleden nog eens van binnen bestuderen?’ ‘Heb ik wel de juiste keuze gemaakt?’

Sta je even niet zo sterk in je schoenen of voel je je niet goed in je vel?

Wat gaan ze nu weer van me denken..’ ‘De anderen zijn zoveel knapper, slimmer, sterker dan ik.’

Belemmert jouw onzekerheid je om te doen wat je wilt en kunt?

‘Ik durf echt niet tussen die coole gasten te gaan staan.’ ‘Ik ga volledig afgaan voor dat examen.’ ‘Als het niet perfect is, dan maar beter niet.’

Herken je dit? Wij organiseren mentale workouts in kleine groep rond motivatie, keuzes maken, doelen stellen en omgaan met je innerlijke criticus.

Jouw winst: beter weten wat je wil, aarzeling omzetten in daadkracht, twijfels omzetten in keuzes. 

Liever een individuele sessie? Neem contact met één van de coaches.

Dit zeggen jongeren na een workout:

"Ik heb handige tips geleerd over hoe ik met mijn "criticus" om kan gaan en hoe ik mezelf kan uitdagen om mijn angsten te overwinnen. En ik heb mezelf beter leren kennen"

deelnemer workout 'innerlijke criticus de baas?!' voor jongeren

 
Ouders

KIJK! wil de volwassenen die naast een jongere staan bereiken. Het zijn de ouders, de plusouders, de pleegouders, de stiefouders, de grootouders.

 

Jullie zijn supporters. Jullie ondersteunen jongeren, helpen hen vooruit. Ook supporters hebben wel eens steun nodig.

KIJK! is ervan overtuigd dat we gelukkiger worden door te spreken over wat ons dwars zit.

 

KIJK! biedt steun door jullie uit te nodigen in gesprek te gaan. Met ons, maar vooral ook met elkaar. Immers, herkenning is erkenning.

 

Dit faciliteren we door het organiseren van informele bijeenkomsten. Haal je meer kracht uit een een-op-een gesprek? Kom dan voor individuele coaching.

Dit zeggen ouders na een workout:

 "Frederiek en Katleen zorgen voor een veilige omgeving waar er dingen bespreekbaar zijn en de ouders hun ervaringen delen. Vaak merk je dan dat je niet alleen bent met bepaalde opvoedingssituaties en mekaar hierin ondersteunen en meedenken biedt een absolute surplus! "

deelnemer workout 'verbonden door de puber-tijd'

 "Frederiek en Katleen zorgden ervoor dat ik me zeer op mijn gemak voelde tijdens de sessies. Er was daardoor ook een fijne en meelevende sfeer tussen ouders onderling. Frederiek en Katleen luisteren vol aandacht en empathie naar de diverse lastige opvoedsituaties en weten hier feilloos op in te haken met hun kennis en tools."

deelnemer workout 'verbonden door de pubertijd'

pexels-rudolf-kirchner-1229845.jpg